Passend onderwijs een zorg van de gemeente

In 2017 telde Wassenaar tientallen jongeren en kinderen die helemaal geen onderwijs kregen en na meer dan vier weken geen (passend) onderwijs te hebben gekregen thuiszitter werden, de adresgegevens van leerlingen met leerlingenvervoer die op het internet voor iedereen te zien belanden, jongeren die de school letterlijk niet in kunnen. Dit alles ondanks passend onderwijs en zorgplicht van de gemeente.

Passend onderwijs is sinds augustus 2014 verplicht en hoort ieder kind en jonger onderwijs te volgen op hun manier. Dit kan afstandsonderwijs zijn, in extra kleine klassen les krijgen, extra bewegingsruimte hebben, leren op een andere snelheid, toetsen in een ander vorm of moment en ook natuurlijk naar het speciaal onderwijs kunnen gaan.

Ook voor kinderen en jongeren met een (tijdelijke)vrijstelling van de leerplicht en ontwikkelingsvoorziening kunnen treffen met de gemeente.

Passend en inclusief onderwijs is ook juist de sleutel voor jongeren naar een stabiele toekomst vol mogelijkheden. DITdus! is daarom ook erg gecharmeerd van de samen-naar-school- projecten. Investeren in de jeugd en het onderwijs is daarom ook cruciaal.

Bij DITdus! telt iedereen mee en wil passend en inclusief onderwijs voor alle kinderen en jongeren en dat ook alle school- en onderwijsgebouwen toegankelijk zijn voor elk kind.